Jeg er amatørkorsanger (2. bas i Chorus Soranus, Sorø) og bruger primært min computer når jeg skal indstudere værker.

Indstudering af korværker

Jeg har tidligere brugt Cyberbass, men finder det tungt og ufleksibelt i brug. Som et alternativ så jeg først på de professionelle nodeskrivningsprogrammer Finale og Sibelius som desværre begge er temmelig kostbare. I stedet fandt jeg frem til Open Source programmet "MuseScore", som oven i købet har vist sig at være mere intuitivt at bruge end de førnævnte professionelle programmer. Der findes korte instruktionsvideoer til programmet, en glimrende online manual på nettet, et brugerforum hvor man kan finde mange svar på spørgsmål -- og så er det gratis!

Du kan få adgang til de MuseScore filer jeg har fremstillet fra forsiden. Som hovedregel har jeg lavet en separat side for komponister som er repræsenteret med flere værker eller sange. Under "Samlinger" finder du sider med f.eks. Ave Maria'er fra diverse komponister, sange og salmer, samt julesange og julesalmer.

Nogle værker er indtastet i MuseScore efter original noden, andre er konstruerede udfra fra MIDI filer tilgængelige på nettet. For sidstnævnte gælder at akkompagnementet ikke altid er lige tilfredsstillende, men det vigtige har været at få korstemmerne i de enkelte værker korrekte.

En hel del af værkerne er dannet udfra Finale filer lavet af Leif Møller, der er tenor i Chorus Soranus. Leif har lavet et kæmpe arbejde med løbende at indtaste Chorus Soranus repertoire i Finale. Finale kræves dog den fulde version hvis man for alvor ønsker at have kontrol over afspilning af noderne. Denne frihed får man ganske gratis i MuseScore. Jeg har derfor valgt at konvertere Finale noderne via XML til Musescore. Med Leifs tilladelse har jeg også gjort Finale filerne tilgængelige.

Korrekturlæsning er ikke altid hvad den har været, så jeg vil meget gerne have tilbagemeldiing om fundne fejl i noderne. Kontakt mig venligst på adressen: jw(snabel-a)cafe-puccini.dk

Har du selv eller dit kor en hjemmeside med kornoder som I deler, laver jeg gerne en link fra Cafe Puccini.

Du finder en liste over de seneste tilføjelser eller ændringer på cafe-puccini HER!.

 

Giacomo Puccini

På Cafe Puccini kan du endvidere finde lidt om en af de største operakomponister Giacomo Puccini. Siden kan forhåbentlig bruges som en let indgang til hans operaer.

Der ud over vil det være dejligt at høre hvis nogen har haft nytte og gavn af denne side!

Sorø, august 2017

Jes Wagner